Om Elverum

Vi ses i Leiret

Om Elverum by

Elverum har en lang historie som knutepunkt og handelssted. Skoghovedstaden knytter sammen Østerdalen i nord, Hedmarken i vest, Trysil og Dalarna i nordøst og Solør og Värmland i sørøst, og er i så måte et naturlig møte- og handelssted for hele det østre Innlandet. Elverum vokser og utvikler seg hele tiden og har i dag over 21 000 innbyggere fordelt på både by og bygder. Sykehuset i Elverum, Terningmoen militærleir og Høgskolen i Innlandets avdeling ved Terningen Arena har vært sterke bidragsytere til Elverums store vekst fra et lite tettsted til byen vi er i dag.

I dag har Elverum sentrum – «Leiret» – over 100 virksomheter med mange forskjellige butikker, kafeer, restauranter, barer og tjenestetilbydere. Sentrum i Elverum kalles «Leiret» fordi den første sentrumsbebyggelsen oppsto rundt militærleiren «Christiansfjeld festning», et forsvarsverk fra 1683. Ruinene etter festningen kan fortsatt oppleves, og «fjellet» danner i dag den østlige grensen for dagens sentrum. I vest har sentrum vokst over elva Glomma så deler av bydelen Vestad regnes nå som en del av Elverum sentrum.

Elverum er også en populær museumsby med både Norsk skogmuseum og Glomdalsmuseet sentralt plassert på hver sin side av Glomma. Her kommer det hvert år titusenvis av besøkende, men museumsområdene benyttes også aktivt som turområde for Elverums befolkning.

I Elverum arrangeres det hvert år en rekke store og små arrangementer! Tradisjonsrike «Grundsetmartn», med spor helt tilbake til 1594, arrangeres i mars og både «Elverumsdagene», «Nordiske jakt- og fiskedager» og «Festspillene i Elverum» arrangeres i august. I november står «Smaksfestivalen» for tur med en rekke kulinariske opplevelser i samarbeid med både reiselivet, lokale produsenter og våre restauranter og kaféer. I tillegg arrangeres det bl.a. Sentrumsdager, Julegate/-marked, «Elverumsturneringen» i fotball, «Yngres cup» i håndball, og en rekke større idretts- og kulturarrangementer gjennom året. Følg med i arrangementskalenderen her på siden for å få med deg alt som skjer i byen vår!

Medlemmene i Elverum sentrumsforening setter alltid kvalitet først, så her finner du en lang rekke spesialforretninger som kan tilby deg noe helt unikt, både med tanke på produkter og tjenester! Vi ser frem til å dele alt hva Elverum har å by på her på siden, og på Facebook-siden vår: «Elverum sentrum»! Gå inn og lik og følg siden vår slik at du også får med deg alt som skjer!

Kontakt Oss

Elverum Sentrumsforening

post@elverum-sentrumsforening.no